Alphens familiebedrijf Goedhart viert 100-jarig bestaan

Alphen aan den Rijn, 14 mei 2019 – 2019 is een bijzonder jaar voor Goedhart, het familiebedrijf uit Alphen. Zij viert dit jaar maar liefst haar 100-jarig bestaan. Een eeuw geleden, in 1919, begon de eerste generatie van de familie een bouwmaterialengroothandel. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met achttien vestigingen en staat de vierde generatie aan het roer. Als franchisenemer van Intergamma exploiteert Goedhart zeventien bouwmarkten van GAMMA en KARWEI in de Randstad. Ook is zij met Bouwcenter Goedhart nog steeds actief in de bouwmaterialengroothandel.

Behoudend ondernemerschap
Het bedrijf kent hele goede jaren, maar het waren zeker niet alleen maar hoogtijdagen. Vijftien jaar na de start brak de crisis uit en al gauw volgden ook de oorlogsjaren. Toen de oorlog voorbij was en alles weer opgebouwd moest worden, kon de zaak gaan groeien. In de jaren ’60 kreeg Goedhart te maken met de oliecrisis en in de tachtiger jaren stortte de huizenmarkt in. Desondanks is het bedrijf door behoudend ondernemen zich blijven ontwikkelen en blijven groeien.

Een bijzonder moment in de groei van de traditionele bouwmaterialenzaak was de uitbreiding naar de verkoop van keukens in 1965. De keukenafdeling groeide uit tot Goedhart Keukens. Deze zaak bestaat nog steeds, maar is een aantal jaar geleden verkocht. In 1974 opende Goedhart haar eerste GAMMA in Alphen aan den Rijn, dit was de zevende GAMMA-winkel van Nederland. De beslissing om op de franchise-trein te stappen is uiteindelijk heel belangrijk gebleken voor de groei van het familiebedrijf. In 1992 opende Goedhart haar eerste KARWEI-bouwmarkt in Hoofddorp. Door de jaren heen zijn er vele bouwmarkten bijgekomen.

In 2013 moest er, door de aanhoudende crisis, na jarenlange teruggang, een reorganisatie plaatsvinden. Een zwarte bladzijde in het familieboek. Dit was echter nodig om te komen waar het bedrijf nu staat: een succesvol en financieel sterk familiebedrijf.


Chris Goedhart, directeur en 4e generatie: “Trots en dankbaar ben ik dat ik aan het roer mag staan van dit mooie bedrijf. Ik heb veel te danken aan mijn vader en de generaties ervoor.”


Geloof in samen resultaat behalen
De kracht van dit familiebedrijf zijn de medewerkers. Goedhart’s motto is dan ook Resultaat met Plezier. Chris Goedhart: “Wij geloven dat het belangrijk is dat mensen dingen doen waar ze plezier in hebben en goed in zijn, zodat ze goed in hun vel zitten en dit ook uitstralen. Of je nu op het hoofdkantoor, bij Bouwcenter of in één van onze bouwmarkten werkt, plezier in wat we doen is wat ons met elkaar verbindt. Ons plezier stralen we uit op onze klanten. En blije klanten, daar doen we het voor!” Dat medewerkers het naar hun zin hebben bij Goedhart, blijkt ook wel uit het feit dat het familiebedrijf maar liefst twee keer (in 2012 en 2018) is uitgeroepen tot beste werkgever in de retail.

Festiviteiten
De familie Goedhart is trots op haar medewerkers en de waardevolle relaties met klanten en leveranciers. Dit bijzondere jubileum zal dan ook feestelijk gevierd worden met klanten en relaties in juni en in november met haar medewerkers.

Meer informatie over Goedhart is te vinden op www.goedhart.com.

goedhart-oude-foto
goedhart-oude-foto-pand